Voordrachten voor het goede doel - Geotechniek: complex of ingewikkeld

Beste collega’s,

Als gevolg van de evolutie van de corana crisis in België, heeft de BGGG in overleg met de sprekers beslist om dit evenement dat gepland was op 17/03 e.k. te verplaatsen naar een nader te bepalen datum.

Vanaf het moment dat er een beter zicht is op de evolutie van deze crisis zal een nieuwe datum vastgelegd en gecommuniceerd worden. Voorlopig blijft uw inschrijving dus gehandhaafd. Mocht de nieuwe datum u niet schikken is het mogelijk om later alsnog uw inschrijving te annuleren.

Wij hopen op uw begrip voor deze beslissing.

Vriendelijke groeten,
Het BGGG secretariaat

Programma

Op voorstel van Prof. Em. Jan Maertens organiseert  de BGGG op 17 maart 2020 tussen 16 en 20u (ontvangst vanaf 15u30), een voordrachtenavond ten voordele van het Fonds De Wever voor onderzoek i.v.m. prostaatkanker en met als onderwerp: Geotechniek, complex of ingewikkeld?

Jan Maertens (Jan Maertens bvba), Jan Van Steirteghem (Directeur Besix Design Department) en Johan Van Wassenhove (CEO Denys nv) zullen een voordracht geven die aansluit bij dit onderwerp.

Het wordt zeker een boeiende avond!

PROGRAMMA

15h30-16h00: Ontvangst met koffie, thee & versnaperingen
16h00-18h00: Deel 1 van de lezingen
18h00-18h45: Gevarieerd buffet
18h45-20h00: Deel 2 van de lezingen

OVERZICHT VAN DE VOORDRACHTEN

 • Geotechniek, complex of ingewikkeld?
  Jan Maertens, Jan Maertens bvba

  De ondergrond is zeer complex en zal dat ook altijd blijven. Door de moderne berekeningsmethodes, normen en aanbestedingsprocedures dreigt bouwen op en in de grond alsmaar ingewikkelder te worden. Tijdens zijn lezing zal Jan Maertens aangeven hoe met de complexiteit van de ondergrond kan worden omgegaan, zonder de geotechniek nodeloos ingewikkeld te maken.

 • Wat hebben reproductieve geneeskunde & geotechniek gemeen?
  Meer dan men denkt!

  Jan Van Steirteghem, Directeur BESIX Design Department

  Vanuit zijn ervaring met projectmanagement zal Jan Van Steirteghem belichten hoe een fundamentele expertise zoals geotechniek, in al zijn complexiteit, moet geïntegreerd worden in projecten om tot succesvolle bouwprojecten te komen voor zowel de klant als de opdrachtnemer/aannemer.
  Hij zal hierbij een parallel trekken met het vakgebied van de reproductieve geneeskunde die in de geneeskunde vergelijkbaar is met de geotechniek voor wat de complexiteit betreft, maar waar de expert wel het aanzien heeft dat hij of zij verdient, iets wat in de bouw meer aandacht zou verdienen. Vanuit zijn beroepservaring zal hij een aantal voorbeelden presenteren waar de geotechniek fundamenteel was voor het projectsucces.

 • De Ondergrond, DE oplossing voor onze mobiliteit
  Johan Van Wassenhove, CEO DENYS NV

  In België werd er de laatste 50 jaar in infrastructuur nauwelijks geïnvesteerd. Vooral in ondergrondse bouw werd er niet veel gedaan. De vraag die zich hierbij stelt is of de beleidsmakers schrik hebben en of de complexiteit van de grond daar een rol in speelt? Dankzij inventieve en creatieve oplossingen kan het tij gekeerd worden. De Ondergrond: ondanks zijn complexiteit DE oplossing voor onze mobiliteit.

Met de medewerking van:

Picture1 17.03.2020 nl.jpg

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Prijs excl.btw
Catering inbegrepen

Deelname aan dit evenement is niet gratis voor sponsor leden